Tukea ja tietoa

Uusi tuki- ja neuvontapalvelu aloittanut syksyllä 2024!

 

Pohjois-Karjalan alueella on mahdollista saada sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen suunnattua neuvontaa paikallisesti syksystä 2024 lähtien. Ohjaajan tehtävässä on aloittanut yhteisöpedagogi Jemina Markkanen. Markkanen on aiemmin työskennellyt mm. Polvijärven etsivässä nuorisotyössä. 

Pohjois-Karjalan Seta tarjoaa yksilöllistä tukea ja neuvontaa koko maakunnan alueella sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen. Neuvonnan kohderyhminä ovat niin yksilöt, parit, moniskunnat kuin perheetkin. Matalan kynnyksen  neuvontaa tulee olemaan saatavilla puhelimitse, videopuhelun välityksellä, erilaisina päivystyksinä ja kasvokkain Setan Joensuun toimistolla sekä hankkeen aikana vaihtuvilla paikkakunnilla Pohjois-Karjalan maakunnassa. Ohjausta ja neuvontaa saa esimerkiksi seuraaviin teemoihin liittyen: 

-seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu
-sateenkaarevat pari- ja monisuhteet ja sateenkaarivanhemmuus
-sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmään liittyvät kysymykset  

Voit ottaa yhteyttä suoraan Jeminaan: 040 193 7793 / jemina@pohjoiskarjalanseta.fi

Neuvontatyö on osa Sateenkaareva Pohjois-Karjala –hanketta, joka kestää vuoteen 2027 saakka. Paikallisia neuvontapalveluita löydät myös tästä Padletista

 

Muut tuki- ja neuvontapalvelut

Turvallisuutesi ja hyvinvointisi on meille tärkeää. Voit halutessasi olla suoraan yhteydessä Pohjois-Karjalan Setaan, koski asiasi sitten huolta omasta hyvinvoinnistasi tai muusta kysymyksestä seksuaalisuuteen tai sukupuoleen liittyen. Alta löydät sekä paikallisia että valtakunnallisia auttavia tahoja.

INFO IN ENGLISH: Your safety is important to us. You can contact our coordinators if you have concerns regarding your well being or questions about gender and sexuality issues.
Local health care services in English here.

Joensuu crime victim support services in English as well. Contact information of Joensuu service point here.

 

Neuvontaa ja tietoa

Siun Soten seksuaaliterveyspolikliniikka

Pohjois-Karjalan alueella toimiva Siun Soten seksuaaliterveyspoliklinikka auttaa henkilöitä, joilla on kysymyksiä omaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen moninaisuuteen ja omaan identiteettiin liittyen.

Seksuaaliterveyspolikliniikan yhteystiedot

Sinuiksi-tuki- ja neuvontapalvelu

Valtakunnallisesti toimiva Sinuiksi tarjoaa keskusteluapua, erilaisia verkkoryhmiä viikottain sekä vastaa anonyymeihin kysymyksiin. Voit ottaa yhteyttä chatin, puhelinpäivystyksen ja kysymyspalstan kautta.

Sinuiksi-palvelun yhteystiedot

Muut tahot

Tukea ja tietoa sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen tarjoavat etänä myös valtakunnallinen Seta sekä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus.

 

Voit olla meihin yhteydessä, jos pohdit, mikä palvelu sinua voisi auttaa parhaiten. Olet tervetullut juuri sellaisena, kuin olet!

Pohjois-Karjalan Setan yhteystiedot

Tunnista ja raportoi

Jos olet kokenut syrjintää, häirintää tai väkivaltaa, voit olla meihin suoraan yhteydessä. Meiltä saat tukea ja tietoa, miten toimia tilanteessa. Halutessasi autamme sinua viemään asiaasi eteenpäin ja voimme tarvittaessa toimina yhteystahona Itä-Suomen poliisiin.

Pohjois-Karjalan Setan yhteystiedot

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys tukee ja neuvoo rikosten uhreja puhelimitse ja chatissa. Voit kysyä Rikosuhripäivystyksestä tukihenkilöä esimerkiksi tekemään kanssasi rikosilmoituksen poliisille.

Rikosuhripäivystyksen yhteystiedot

Viharikokset

Valtakunnallinen Seta tarjoaa kattavasti tietoa sateenkaari-ihmisiin kohdistuvista viharikoksista.

Seta: Viharikokset ja vihapuhe

Joensuun kaupunki

Voit ilmoittaa häirintää tai turvattomuutta koskevan huolesi tai havaintosi Joensuun kaupungille.

Joensuun kaupungin palautelomake

Seksuaaliväkivallan uhrille

Pohjois-Karjalan Seri-tukikeskus auttaa seksuaaliväkivallan ja seksuaalisen kaltoinkohtelun uhriksi joutuneita.

Delfins ry järjestää avoimia vertaistukiryhmiä eri paikkakunnilla lapsuudessa seksuaalista kaltoinkohtelua kokeneille.

Ammatillisesti ohjatussa ryhmässä saat sekä vertaistukea että tietoa. Voit käydä ryhmässä yhden kerran tai useammin, oman tarpeesi mukaan. Ryhmä on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille, lapsuudessa  seksuaaliväkivaltaa kokeneille. Ryhmä kokoontuu syksyllä 2024 vielä 3 kertaa. Katso tarkemmat tiedot nettisivuilta.

Hätätilanteessa

Hätätilanteessa soita aina 112.