Tukea ja tietoa

Turvallisuutesi ja hyvinvointisi on meille tärkeää. Voit halutessasi olla suoraan yhteydessä Pohjois-Karjalan Setaan, koski asiasi sitten huolta omasta hyvinvoinnistasi tai muusta kysymyksestä seksuaalisuuteen tai sukupuoleen liittyen. Alta löydät sekä paikallisia että valtakunnallisia auttavia tahoja.

INFO IN ENGLISH: Your safety is important to us. You can contact our coordinators if you have concerns regarding your well being or questions about gender and sexuality issues.
Local health care services in English here.

Joensuu crime victim support services in English as well. Contact information of Joensuu service point here.

 

Neuvontaa ja tietoa

Pohjois-Karjalan alueella toimii Siun Soten seksuaaliterveyspoliklinikka, jossa autetaan henkilöitä, joilla on kysymyksiä omaan seksuaaliseen identiteettiin ja sukupuolen moninaisuuteen liittyen.

Tiedustelut arkisin to-pe: 8:00-15:30

p. +358133303831

p. +385133303532

 

Valtakunnallisesti toimiva Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelu tarjoaa keskusteluapua, erilaisia verkkoryhmiä viikottain sekä vastaa anonyymeihin kysymyksiin. Katso Sinuiksi-chattien, puhelinpäivystyksen ja kysymyspalstan tiedot täältä.

 

Tukea ja tietoa sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen tarjoavat myös valtakunnallinen Seta sekä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus.

Voit olla meihin yhteydessä, jos pohdit, mikä palvelu sinua voisi auttaa parhaiten. Olet tervetullut juuri sellaisena, kuin olet!

 

Tunnista ja raportoi

Jos olet kokenut syrjintää, häirintää tai väkivaltaa, voit olla meihin suoraan yhteydessä. Meiltä saat tukea ja tietoa, miten toimia tilanteessa. Halutessasi autamme sinua viemään asiaasi eteenpäin ja voimme tarvittaessa toimina yhteystahona Itä-Suomen poliisiin.

Rikosuhripäivystys tukee ja neuvoo rikosten uhreja puhelimitse ja chatissa. Voit kysyä Rikosuhripäivystyksestä tukihenkilöä esimerkiksi tekemään kanssasi rikosilmoituksen poliisille.

Sateenkaari-ihmisiin kohdistuvista viharikoksista löydät tietoa valtakunnallisen Setan materiaaleista.

Voit ilmoittaa häirintää tai turvattomuutta koskevan huolesi tai havaintosi Joensuun kaupungille.

 

Pohjois-Karjalaan on avattu myös keväällä 2022 oma Seri-keskuksensa, jossa autetaan seksuaalisen kaltoinkohtelun uhriksi joutuneita.

 

Hätätilanteessa soita aina 112.