Pohjois-Karjalan Setan koordinaattorin työtä haki yhteensä 20 henkilöä ja hakemusten taso oli todella korkea. On hienoa huomata, että työtehtävä herätti paljon kiinnostusta ja että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvoinnin ja oikeuksien edistäminen Pohjois-Karjalassa koetaan merkitykselliseksi.

Koordinaattorin työtehtävät päätettiin jakaa kahdelle työntekijälle. Tehtäviin valittiin opettaja, tasa-arvoaktivisti, teatterintekijä ja sukupuolisensitiivinen kohtaajaosaaja Anna Estola (FM) sekä pitkän linjan sateenkaari-aktivisti, queer-aiheista innostunut tutkija, kouluttaja ja järjestöosaaja Anni Rannikko (YTT). Olemme todella onnellisia ja ylpeitä siitä, että saimme hankkeeseen näin osaavat ja mahtavat työntekijät!

Työntekijöiden valinnassa painotimme erityisesti koulutusosaamista (uusien koulutusten suunnitteleminen, kehittäminen, toteuttaminen), järjestö- ja hanketyöosaamista sekä aitoa motivaatiota ja paloa nimenomaan pohjoiskarjalaisten sateenkaari-ihmisten hyvinvoinnin ja oikeuksien edistämiseen. Näitä ominaisuuksia Pohjois-Karjalan Setan ensimmäinen hanketyöntekijä ja Pohjois-Karjalan sateenkaari-ihmisten edustaja todella tarvitsee!

Susirajan sateenkaari on yhdistyksen historian ensimmäinen hanke. Yhdistyksen toiminta perustuu edelleen pitkälti vapaaehtoistyöntekijöihin, joita myös kaikki rekrytointiryhmään (ryhmä koostui yhdistyksen hallituksen jäsenistä) kuuluvat ovat. Myös rekrytoinnissa painottamamme ominaisuudet ovat sellaisia, joista voi saada kokemusta tulemalla mukaan yhdistyksemme toimintaan.

Yhdistyksemme ovet ovat avoinna ja vapaaehtoisten rivit kaipaavat vahvistusta, joten uudet vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Helpoin tapa tukea yhdistyksen toimintaa on liittyä yhdistyksen jäseneksi, mutta vapaaehtoistyön muotoja löytyy paljon erilaisia; hallitustyöskentelyä, kouluttamista, ryhmän ohjaamista, Pride-talkoilua… Oma panoksesi voi olla juuri itselle ja omalle elämäntilanteellesi sopiva, sillä kaikki apu otetaan kiitollisuudella vastaan.

Yhdistyksemme tavoitteena on laajentaa toimintaa koko Pohjois-Karjalaan, ideoida uutta sekä hakea uusia rahoituksia. Myös tähän työhön voi osallistua ja olla näin osaltaan luomassa yhdistykselle uusia työpaikkoja! Jos sinulla on vaikkapa jokin yhdistyksemme arvoihin ja tavoitteisiin sopiva ajatus tai idea uuteen hankkeeseen, voimme mahdollisesti viedä yhdessä ajatusta eteenpäin.

Koordinaattorit aloittavat kolmen vuoden pestinsä Susirajan Sateenkaari -hankkeessa 1. kesäkuuta 2021. Rekrytointiryhmämme ja koko yhdistyksen hallituksen puolesta toivotamme uusille, upeille työntekijöillemme onnea ja menestystä uuteen työhön; tästä tulee hieno ja tärkeä hanke! Olemme teistä jo nyt todella ylpeitä.

Kaikki muut hakijat sekä Pohjois-Karjalan Setan ystävät toivotamme lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaamme! Toivottavasti tapaamme teidät yhdistyksen sateenkaarevan toiminnan parissa.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua yhteydenottolomakkeen kautta.