Ohjelma 2022

Ensimmäiset Joensuun tapahtumat ovat nyt julki! Pidätämme oikeudet muutoksiin ja lisäyksiin. Info in English coming soon!

tiistai 17.5. 

klo 17–20 Sateenkaaritaidepaja Pride-teemalla (jokiranta, säävaraus)

Kevään viimeinen sateenkaaritaidepaja, matalan kynnyksen taideaktiviteetteja

ja yhdessäoloa. Kerran teemana on maisema.

 

 

keskiviikko 18.5.

 

klo 10:15–11:45 Pohjois-Karjalan Setan oma uintivuoro vuoro Rantakylän uimahallissa (Pataluodonkatu 2, 80160 Joensuu).

Meiltä on pitkään toivottu turvallisemman tilan periaatteita noudattavaa, sateenkaarevaa uimahallivuoroa ja nyt iloksemme voimme tarjota sen myös maksutta. Mikäli kokeilu on onnistunut, jatkamme uimavuorojen järjestämistä tulevaisuudessa.

Koska kassa ei ole auki vuoron aikana, kannattaa ottaa joko oma pefletti mukaan tai sitten 20 sentin kolikko, jolla voi lunastaa kertakäyttöisen pefletin. Vuorolla on omat uimavalvojat PK-Setalta. Lisätiedot uimavuorosta: anni@pohjoiskarjalanseta.fi

klo 17–20  Kaikille avoin sateenkaarikahvila yhteisötila Helmessä (Rantakatu 23, alakerta).

Tervetuloa kahvittelemaan, herkuttelemaan ja hengaamaan pridetunnelmissa! Vapaaehtoinen maksu, joten varaa käteistä tai MobilePay-maksumahdollisuus. Myynnissä myös Pohjois-Karjalan Setan tuotteita.

 

klo 18 Sateenkaaribingo (Ravintola Kolumbus, Niinivaarantie 50)
Bingo ravintolan puolesta ja sateenkaarevia palkintoja!

 

klo 20–01:30 Pride-karaoke (Ravintola Kolumbus, Niinivaarantie 50)

Vapauta sisäinen Madonnasi, Georgesi tai Conchitasi ja astu Kolumbuksen lavalle.

Illan juontaa Pohjois-Karjalan Setan upea Iida Kärkkäinen. Karaoke on auki niin kauan, kuin kävijöitä riittää.

 

torstai 19.5.

klo 13–15.30 Pohjois-Karjala Pride -viikon torstaina järjestetään tietoisku sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ikäihmisistä ikääntyneille suunnattujen palveluiden asiakkaina. Tietoiskuun ovat tervetulleita ikääntyneille suunnatuissa palveluissa työskentelevät, sosiaali- ja terveysalaa opiskelevat, vanhustyötä tekevissä järjestöissä toimivat ja kaikki muut aiheesta kiinnostuneet.  

Tietoisku on maksuton ja se järjestetään torstaina Carelicumin auditoriossa (Koskikatu 5, Joensuu). 

Tervetuloa kuulemaan, kuinka sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus voidaan huomioida ikääntyneille suunnatuissa palveluissa! 

Tietoiskun järjestävät Sateenkaariseniorit ry ja Pohjois-Karjalan Seta ry. 

 

klo 15–19 Moninaisuus meissä -nuortenilta (Joensuun Setlementti, Niskakatu 4)

Avoin ilta nuorille, herkuttelua, yhdessäoloa ja aktiviteetteja. Olet lämpimästi tervetullut, jos kuulut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön, pohdit identiteettiäsi tai olet muuten vain kiinnostunut ryhmästä ja haluat pohtia asioita turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä.

 

klo 18 Sateenkaarimessu (Joensuun ev. lut. kirkko, Papinkatu 1B)

perjantai 20.5.

 

klo 16:30 Pride-viikon elokuva Tapiossa

YHDESSÄ (Deux)
Nina ja Madeleine ovat rakastaneet salassa jo vuosikymmeniä. Ulkopuolisten silmissä, mukaan lukien Madeleinen aikuiset lapset, he ovat vain naapureita samassa kerroksessa. He ovat tottuneet liikkumaan asuntojen välillä ja jakamaan arjen pienet hetket keskenään. Kunnes tulee se päivä, jolloin heidän suhteensa saa yllättävän käänteen ja Madeleinen tytär pikku hiljaa alkaa ymmärtää totuuden.
Filippo Meneghetti on ohjannut kauniin ja vangitsevan tarinan, jonka pääosissa loistavat Hannah Arendtista ja Fassbinderin Lolasta tuttu Barbara Sukowa sekä Martine Chevallier. YHDESSÄ oli Ranskan virallinen Oscar-ehdokas 2021.

Kieli: ranska, tekstitys suomeksi.

Liput näytökseen 6 € / Elokuvahommia Joensuussa -etukortilla ja Setan jäsenkortilla 4 €.

 

 

klo 17–20 meikki-ilta yhteisötila Aavassa (Rantakatu 23, yläkerta). Illassa käydään läpi meikkaamisen perusteet ja vinkkejä kasvonpiirteiden korostamiseen ja muokkaamiseen meikillä.

Ilta on suunnattu kaikille meikkaamisesta kiinnostuneille ja meikkaamista aloitteleville. Meikki-illassa kauneusalan yrittäjä Nea Nesterinen toteuttaa meikkidemon. Voit halutessasi ottaa mukaan omat meikkisi ja peilin, mutta se ei ole välttämätöntä.
Pukuhuone ja vaatteidenvaihtomahdollisuus.
Illasta siirrytään yhdessä Pride-bileisiin Kerubiin. Vapaa pääsy.

 

klo 17–20 Global Friday, Joensuun Setlementti (Niskakatu 4)

Global Friday goes Pride! Global Friday is a multicultural meeting place open for all. You are welcome to join alone, with family or friends.

 

klo 21 alkaen Pride-bileet ravintola Kerubissa (Siltakatu 1). Ovet auki 20:30.

Liput:

8 e Setan jäsenkortilla ja Kerubin kantiskortilla

10 e normaali hinta

LIPUT MYY TIKETTI: https://www.tiketti.fi/pohjois-karjalan-pride-bileet-ravintola-kerubi-kellari-lippuja/81596

Huom! Kerubin kantishinta on sama kuin Setan jäsenhinta.

Esiintymässä Jamie McDonald ja Finnish Blonde Burlesque Troupe.

 

JAMIE MACDONALD 

James has been performing stand-up since 2011, and has now made audiences uniquely uncomfortable in Finland, Denmark, Sweden, Germany, Norway, the UK, Canada, and Singapore. He founded Helsinki’s Feminist Comedy Night and the Feminist Comedy Academy, where newbies to the scene get their revolution on, and also hosts the monthly English night Comedy Idiot with Aatu Raitala, and the somewhat-monthly drag-burlesque-comedy night Punch Up! with Juuso Kekkonen.

”Feminist comedy shows involve content warnings/enticements, easy exits, consensual audience participation, and a critical attitude towards sexism, racism, homophobia, transphobia, ableism, etc. – as well as a critical attitude towards activism. Basically we like to think of it as Risk-Aware Consensual Comedy, where we’re looking to test the limits of what is okay, but we’re doing it with a different perspective.”

 

FINNISH BLONDE BURLESQUE TROUPE

"So weird, so wonderful!"

Mimi de Froufrou, Marie Mint ja Lafayette Lestrange kuuluvat suomalaisen burleskin pioneereihin. He ovat seikkailleet kimallemaassa pitkälle toistakymmentä vuotta nyt jo instituutioksi nousseella nimellä Finnish Blonde Burlesque Troupe.Blondit luovat yllättäviä ja ilahduttavia burleskiesityksiä joissa klassisen burleskin glamour-kuvasto yhdistyy uuden aallon ennakkoluulottomaan teatterilliseen ilmaisuun vain aavistuksenomaisella vetyperoksidin häivähdyksellä.Suurimmat suomalaiset burleskitapahtumat, intiimit klubit ja jopa yksityiskodit ovat toimineet vaaleaverikköjen näyttämöinä. Joko strasseilla kuorrutettuna tai henkisesti hakaneula poskessa Finnish Blonde Burlesque Troupe vangitsee mielenkiintonne!

lauantai 21.5.

 

klo 13–14:30 Kyltti- ja asustetyöpaja yhteisötila Helmissä (Rantakatu 23 A, Joensuu).

Suosittelemme tuomaan omat pahvit, pajasta löytyy tarvikkeita maalaamiseen, piirtämiseen ja kirjoittamiseen.

 

klo 15 Pride-kulkue, lähtö taidemuseo Onnin pihalta.

Kulkueen jälkeen yhteinen puistojuhla Ilosaaressa. Ota viltti, omat eväät ja riittävästi päälle. Puistojuhlassa esiintymässä Linnea von Kattendam, Proto Torvinen,sekä levyjä soittavat Kerubistakin tunnetut DJ:t FYKTH ja Yei-t!

16:00 Vihreiden puheenjohtajan Iiris Suomelan puhe

17:00 (proto) Torvinen
ISYY:n puhe

18:00 Linnea von Kattendam

Pohjois-Karjalan Setan puhe

19:00 Virallinen tapahtuma päättyy

 

sunnuntai 22.5. 

klo 15–18 Jo perinteeksi muodostunut perhetapahtuma Metsäpride Joensuun Kuhasalossa Kalmonkatiskalla. Evästä ja ohjelmaa lapsiperheille. Järjestää Joensuun sateenkaariperheet sekä Joensuun Pelastakaa lapset.

 

Seuraa päivityksiä sosiaalisen median kanavissamme sekä näillä sivuilla! Lämpimästi tervetuloa Pohjois-Karjala Prideille!

 

Follow our updates on this website and our social media channels. Welcome to Pohjois-Karjala Pride!

 

MUU MAAKUNTA JA VERKKOTAPAHTUMAT:

ti 17.5. klo 18–20 Kumppanuusvanhemmuus haaveena? (verkossa)

Ilta kaikille lapsiperheellistymisestä haaveileville, joille kumppanuusvanhemmuus voisi olla vaihtoehto. Mitä kumppanuusvanhemmuus ja apilaperheys oikeastaan ovat, mitä pitää ottaa huomioon kumppania/kumppaneita etsiessä, kenelle perhemuoto voi sopia, mitä sopimuksia voidaan tehdä, mistä kumppaneita voi löytää, miten asiat saa toimimaan? Näistä ja muista tärkeistä asioista saat tietoa osallistumalla verkkoluennolle klo 18-19:30. Luennon jälkeen on mahdollisuus osallistua vanhemmuuden Speed dateen klo 19:30-21, johon voi osallistua jokainen, joka etsii vanhemmuuskumppania tulevaa vanhemmuuttaan jakamaan. Ohjatussa pikatutustumisosiossa pääset keskustelemaan kaikkien paikalla olevien kaltaistasi henkilöä potentiaalisesti etsivien kanssa.

Järjestää: Sateenkaariperheet ry

Tilaisuus on maksuton ja vaatii etukäteisilmoittautumisen täällä, https://q.surveypal.com/Aluelliset-speeddatet-2022


ke 18.5. Valtakunnallisen Setan koulutusiltapäivä:
Sateenkaarinuorten kokema seksuaalinen häirintä

Koulutusiltapäivän 18.5.2022 teemana on sateenkaarinuorten kohtaama seksuaalinen häirintä. Kouluterveyskyselyn (THL 2019) mukaan sateenkaarinuoret kokevat huomattavasti useammin seksuaalista häirintää kuin enemmistöön kuuluvat nuoret. Tasa-arvolaissa seksuaalinen häirintä ja häirintä sukupuolen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun perusteella ovat syrjintää. Koulutuksessa tutustutaan tutkimustietoon sateenkaarinuorten kohtaamasta seksuaalisesta häirinnästä, tuodaan esille syitä ilmiöön sekä analysoidaan työkaluja seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen.

Lisätietoja koulutusiltapäivästä täältä.

 

Lieksa: Pride-piknik Pielisen museolla keskiviikkona 18.5. klo 15–17

Museon ulkoalueella järjestetään tällöin piknik-ruokailua ja ulkopelejä. Pohjois-Karjalan Seta tarjoaa pientä purtavaa paikan päällä. Myös omia eväitä ja ulkopelejä voi tuoda. Tapahtuma on kaikille avoin. Museoon on koko päivän ajan vapaa pääsy. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Nurmes: Pride-viikon elokuva Kino Hannikaisessa (vapaa pääsy) ke 18.5.

Outokumpu: Pride-viikon elokuva Kino Maritassa (vapaa pääsy) to 19.5.

Polvijärvi: Polvijärven Pride-kulkue, joka kulkee nimellä Yhdenvertaisuuden kävely tiistaina 17.5. klo 15. Lähtö torilta, tervetuloa kaikki!

Tue Setan pohjoiskarjalaisen paikallisyhdistyksen toimintaa liittymällä jäseneksi tai ostamalla kannatustuotteita.